Europa va impulsiona piata de masini electrice, mai ales daca se va intoduce o taxa pentru circulatia vehiculelor in centrul orasului, precum este in Londra unde taxa este intre 8 si 20 de lire sterline (10 si 25 de euro), potrivit companiei de consultanta in afaceri Frost & Sullivan

De asemenea, in alte orase europene traficul ar putea fi decongestionat prin introducerea unei taxe intre 1 si 25 de euro.

“Multumita acestor directive pe drumurile europene ar putea circula pana in 2015 peste 250.000 de masini electrice”, a declarat Anjan Hemanth Kumar, analist la Frost & Sullivan.

Producatorii de masini electrice vor fabrica masini pe toate segmentele, de la clasa economica pana la premium, iar preturile vor fi intre 11.000 si 348.000 de euro, considera reprezentantul Frost & Sullivan.

“Cu o masina electrica comparativ cu o masina pe combustibil se vor putea face economii de 150 – 700 de euro pe luna, fiind un foarte bun argument pentru a trece la masini electrice”, a precizat Kumar.

Pentru a-si creste vanzarile, companiile vor recurge la diverse metode de finantare. Compania de consultanta Frost considera ca cel mai bine este sa fie puse in aplicare serviciile de inchiriere, potrivit estimarilor in 2015 acestea vor avea o cota de piata de 75%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.