Camerele foto si video, navigatoarele GPS, produsele de ingrijire personala si aparatele de aer conditionat sunt in topul preferintelor clientilor online, in lunile de vara, iar numarul de comenzi inregistrate la smartphone-uri este dublu fata de cel de la inceputul anului

“Majoritatea celor care renunta la un simplu telefon o fac pentru integrararea in smartphone-uri ale functiilor de acces wireless la internet si modul de navigatie GPS, incorporat concomitent cu utilizarea unor ecrane mari cu touch-control. Cei care inca asteapta iPhone-ul pe canal oficial de vanzare au acum cateva optiuni demne de luat in seama: de pilda, noul HTC Dimond ofera multe din functiile apreciate la iPhone, plus un aspect irezistibil”, a spus Gligan.

Cele mai multe cereri inregistrate sunt pentru modelele de smartphone-uri care se incadreaza in categoria de pret 1100-1700 lei.

In crestere este si cererea de aparate de aer conditionat. Vanzarile anuale de sunt in proportie de 80% realizate in perioada mai-septembrie. “Am inregistrat cereri si in cazul aparatelor de aer conditionat portabile, folosite mai ales de catre cei care locuiesc in aparatamente inchiriate. Incep sa cresca vanzarile aparatelor de aer conditionat care folosesc tehnologia “Inverter”. Principalul avantaj al acestora rezida in economia spectaculoasa de energie. Costul de achizitie, mai mare cu 40-60%, este rapid amortizat in factura de energie electrica, consumul fiind mai mic cu 40%”, a mai spus Gligan.

In tandem cu sezonul concediilor de vara, se inregistreaza si o triplare a comenzilor de produse de ingrijire personala. “Clientii eMAG prefera exclusiv modelele din clasa medie si superioara de pret, in masura sa ofere functii si tehnologii superioare. Cele mai des vandute sunt: epilatoarele, aparatele cosmetice si cele pentru ingrijirea si intretinerea parului,” a conchis Catalin Gligan.

In crestere este si cererea de camere de filmat care inregistreaza pe hard disk sau numai pe cardul de memorie, influentata simultan si de scaderea preturilor. “Aceste noi tehnologii sunt acum la preturile de anul trecut ale camerelor de filmat miniDV sau miniDVD (care inregistreaza pe caseta DV, respectiv disk mini DVD)”, a adaugat Gligan.

Noutatea sezonului este reprezentata de aparitia, in segmentul de pret 1800-2000 de lei, a unor camere de filmat Full HD, care dubleaza practic rezolutia camerelor obisnuite.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.