"In 2008, estimam ca piata software pentru farmacii va ajunge la cel putin patru milioane de euro.

Principala tendinta de pe piata o constituie cresterea nevoii de servicii si de optimizare a activitatii farmaciei, in special a stocurilor, ceea ce va ridica valoarea generala a acestui business. Piata va creste in sensul diversificarii cererii de servicii din partea farmaciilor. O componenta majora va fi cresterea pietei de analize de business (Business Intelligence - BI). Farmacistii incep tot mai mult sa-si evalueze rezultatele din perspectiva manageriala, avand in acest fel nevoie sa transforme datele din aplicatia de calculator in informatii pe baza carora sa poata lua decizii optime", a spus Georgian Rosu.

Potrivit estimarilor PharmEc Software, in anul 2007 valoarea totala a pietei de software pentru farmacii a fost de circa trei milioane de euro.

"Aceasta suma corespunde unui numar total de 5.000 de unitati farmaceutice active, dintre care 1.500 sunt grupate in lanturi. Piata s-a stabilizat si se apropie de maturizare, in conditiile in care marea majoritate a farmaciilor folosesc deja o solutie software dedicata", arata compania.