Pentru foarte multi angajati, sezonul estival inseamna concediu. Ce schimbari aduce vara fata in activitatea companiilor din Romania? Cine isi permite sa beneficieze de concediu vara?

Atunci cand ne intrebam cine isi doreste concediu vara, raspunsul este unanim, cu totii ne dorim acest lucru. In perioada estivala "peste 65% din salariati, cu un plus sau minus in functie de companie, beneficiaza de concediu", a declarat pentru Wall Street Anca Neagu, Senior Consultant Professional.

Potrivit legislatiei in vigoare, indiferent de norma lucrata, functia detinuta sau responsabilitati, orice angajat are dreptul la 21 de zile de concediu de odihna in fiecare an.

Intrebarea care se pune insa in aceasta perioada: cine isi permite sa beneficieze de concediu vara?

Desi sezonul estival este favoritul salariatilor ca si planificare de concediu, exista insa diferente notabile in functie de varsta, statut social, nivel profesional, dar si buget personal, subliniaza Anca Neagu.

"Alocarea concediilor in sezonul estival difera de la o companie, la alta. O organizatie care are angajati majoritari familisti, cu o medie de varsta intre 25 si 55 de ani, necesita o buna planificare asupra concediilor in perioada iunie-septembrie. In aceste conditii durata concediului solicitat este nu mai mica de 7 zile. Companiile care au angajati cu varste de pana la 25 de ani nu se confrunta cu o solicitare de volum, ca numar de zile, insa dorinta de a obtine concediu in sezonul estival este mai mare"
, sustine Senior Consultantul Professional.

Mai multe detalii despre companiile care sufera de pe urma concediilor gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.