Cele trei caracteristici au ocupat primele trei pozitii in raspunsurile respondentilor. La polul opus, managerii cu cele mai putine sanse sa devina foarte buni CEO sunt cei care utilizeaza un stil de management pasiv-agresiv sau micro-management.

Pentru a evidentia mai bine caracteristicile care aduc succesul celor mai renumiti CEO, studiul a fost realizat in randul a 9.000 de manageri seniori si lideri de prim nivel, raspunsurile lor fiind comparate cu opiniile a aproximativ 150 de CEO.

"Am vrut sa vedem care sunt atributele ce ii diferentiaza pe cei 150, care au ajuns in top, fata de ceilalti. Cei care ocupa astazi o asemenea pozitie, duc pe umerii lor una din cele mai mari greutati - mentinerea unei afaceri viabile in conditiile unei economii in continua schimbare, indeplinind asteptarile comitetului executiv si prevazand preferintele consumatorilor, care ar putea schimba orientarea companiei", sustine Simon Callow, managing director in cadrul Mercer.

Click aici pentru a afla care sunt cele mai importante aptitudini ce garanteaza succesul unei stralucite cariere ca CEO.