Cererea pentru masini ar putea inregistra un declin de 2,7% anul acesta, potrivit prognozelor companiilor din industria auto, iar piata vest-europeana ar putea scadea cu 3,6%, se arata intr-un raport al Asociatiei Europene pentru Industria Auto (ACEA)

Noile state membre si-ar putea imbunatatii rezultatele cu un ritm de crestere de 9%, in timp ce piata vest-europeana ar putea scadea cu -3,6%.

Dintre principalele piete, doar Franta si Germania ar putea inregistra mai multe automobile decat anul trecut. Cu toate acestea, avansul din cele doua tari nu va putea compensa declinul din celelalte 15 tari europene.

Inmatricularile de masini noi in Europa au scazut cu 2% in primele sase luni, la 8,34 milioane de unitati, datorita cresterii inflatiei si pretului carburantului.

Europa de Vest detine 93% din masinile noi inmatriculate in primul semestru cu 7,7 milioane unitati, cea mai mare pondere fiind detinuta de masinile cu motoare diesel cu 53,1%, in crestere de la 52,1% in primele sase luni din 2007.

Europa este cel mai mare producator de vehicule, din cele 53 de milioane de automobile produse la nivel global, o treime sunt fabricate in UE.

Toate statele noi din Uniunea Europeana au inregistrat cresteri in primul semestru, rezultand un avans de 6,9% in regiune.

In anul 2006 erau in circualtie 251 de milioane de vehicule pe soselele din Europa potrivit unui raport al Asociatie Spaniole de Automobile (ANFAC). Cateva tari noi membre UE lipsesc din raport, aproximativ inca 10 milioane de masini.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.