International Business Machines (IBM), al doilea producator mondial de software, a acceptat preluarea companiei franceze Ilog, pentru 215 milioane euro, au anuntat reprezentantii companiilor

Tranzactia, care a fost aprobata de consiliul director al Ilog, face parte din strategia de achizitii a producatorului american, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Aceasta preluare ne permite sa ne extindem pe piata si sa ajungem la potentialul maxim al tehnologiilor noastre, dar si sa protejam investitiile clientilor nostri acum si in viitor", a declarat directorul executiv al Ilog, Pierre Haren.

IBM, unul dintre principalii parteneri comerciali ai companiei franceze, ofera 10 euro/actiune, mai mult cu 56% fata de
valoarea medie a actiunilor Ilog din luna iulie, si cu 37% mai mult fata de valoarea titlurilor la sfirsitul sedintei de tranzactionare de vineri, 25 iulie.

Reprezentantii Ilog au anuntat, luni, un profit net de 500,000 dolari si venituri de 181 milioane dolari, in scadere fata de profitul net de 4,9 milioane dolari si venitul de 161,5 milioane dolari inregistrate anul trecut

"In al patrulea trimestru, am intampinat un mediu economic competitiv, in special in domeniul financiar, care este o sursa importanta de venituri pentru Ilog", au declarat reprezentantii companiei.

Compania franceza, fondata in anul 1987, a recurs la disponibilizari voluntare, reducand numarul de angajati cu 847 de persoane fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.