Primarul orasului Vulcan, Gheorghe Ile, a declarat, luni, corespondentului NewsIn, ca marti se va deplasa la Deva, pentru a cere explicatii sefului SMURD din judet, dupa ce un barbat din orasul sau a murit in strada, sambata, la 50 de metri de sediul SMURD, fara ca cineva sa intervina.

Incidentul s-a petrecut in centrul municipiului Vulcan, la o distanta de circa 50 de metri de locul unde echipajele SMURD isi au sediul. Un barbat de 59 de ani, care se intorcea de la piata impreuna cu sotia sa, a cazut, sambata seara, pe strada, iar cetatenii au alergat sa anunte paramedicii de situatia victimei.

Martorii spun ca acestia au intervenit tarziu, pentru ca nu fusesera contactati prin apelul de urgenta 112. In aceste conditii, au fost necesare 15 minute pentru ca primul echipaj chemat sa ajunga la locul solicitat. Dupa alte 15 minute, in care paramedicii au incercat sa il resusciteze pe barbat, in zona s-a deplasat o ambulanta de la Lupeni, intrucat singura ambulanta de la Vulcan era la o alta interventie, dar nu au mai putut decat sa constate decesul.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, doctorul Raed Arafat, a declarat astazi ca SMURD nu a fost anuntat prin serviciul 112, iar medicii nu stiau de acest caz si au aflat de el ulterior. „Daca noi aflam ca echipajul a aflat si a refuzat sa se deplaseze, se vor aplica cele mai drastice sanctiuni”, a precizat Raed Arafat, intr-o declaratie acordata corespondentului NewsIn.

Gheorghe Ile, primarul din Vulcan, a explicat ca nu este primul incident la care se ajunge cu intarziere, iar in functie de explicatii ar putea renunta la a mai finanta SMURD Vulcan si sa infiinteze o structura similara care sa fie la dispozitia comunitatii permanent. „Le-am spus si la Deva, ca, daca nu se reglementeaza nimic, voi desfiinta SMURD-ul. Si voi face un alt serviciu, asemanator, care sa raspunda la solicitarile cetatenilor cu promptitudine”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Seful Salvital Hunedoara, Petru Marginean, a declarat ca paramedicii din Vulcan au actionat corect. „Primarul a lovit in niste baieti tineri care vor sa-si faca treaba. Am discutat cu cei de la Vulcan si au actionat corect. Exista reglementari ce spun clar ca ambulantele nu pot transporta morti. Aici intra si ambulanta SMURD. Paramedicii au inteles acest lucru si au procedat corect”, a spus Marginean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.