Greva declansata de o parte din personalul companiei aeriene germane Lufthansa nu va afecta zborurile din Romania au declarat luni pentru agentia NewsIn, reprezentantii Aeroportului Otopeni.
"Zborurile companiei aeriana Lufthansa in si dispre Romania decurg normal si nici nu s-a primit nici o informare ca se vor produce modificari in orarul zborurilor. Se stie ca au intrat in greva doar o parte din angajatii Lufthansa, iar pilotii isi vor desfasura activitatea conform graficului", au spus reprezentantii Aeroportului Otopeni.

O greva cauzata de revendicarile salariale ale unei parti a personalului companiei aeriene germane Lufthansa va provoca, luni, perturbari ale traficului la zece dintre cele mai mari aeroporturi din Germania.
Oficialii sindicali au spus ca greva nelimitata, prima lansata de Lufthansa in ultimii 13 ani, va afecta toate domeniile de activitate, de la serviciile de catering si de curierat pana la cele de mentenanta si reparatii. Aproape 91% dintre membrii sindicatului au votat in favoarea grevei.

Aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Berlin, Hamburg, Duesseldorf, Stuttgart, Nuremberg, Hanover, Leipzig si Bremen vor fi afectate de greva, potrivit sindicatului.

Sindicatul Verdi cere o majorare salariala de 9,8% pe an. Lufthansa, a doua companie aeriana europeana, dupa numarul de pasageri, ofera o crestere a salariilor cu 6,7% la 21 de luni si o singura plata suplimentara.

Lufthansa a aratat ca trebuie sa vada unde va avea loc greva, inainte de a hotari cate zboruri interne si internationale vor fi anulate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.