Agentiile de turism au inceput sa vanda de pe acum pachete turistice pentru sarbatoarea dintre ani in destinatii precum Cuba, Thailanda, Dubai, Maldive si Seychelles

Reprezentantii tour-operatorilor de pe piata autohtona sustin ca cererea pentru petrecerea revelioanelor in zone exotice creste de la an la an.

Destinatii precum Elvetia, Franta sau Austria incep sa paleasca in fata unor tari ca Tahiti sau Republica Dominicana atunci cand vine vorba de petrecerea de revelion. De la cateva mii de euro de persoana, un sejur de sarbatori in aceste zone, poate ajunge chiar si la 10.000-15.000 de euro.

Multe agentii au afisat deja pe site-urile lor ofertele pentru sarbatoarea dintre ani. „Avem deja cateva cereri si inscrieri pentru revelion.

Trendul in ultima perioada a fost ca vacantele petrecute cu ocazia sarbatorilor de iarna sa fie mereu mai numeroase si la un standard mai ridicat. Multi se gandesc sa profite de aceasta vacanta, sa viziteze un loc nou interesant, dar si sa petreaca intr-un restaurant si hotel glamouros noul an", spune Cristina Irimia, marketing manager J’Info Tours.

Deja a devenit o obisnuinta sa fugi de cenusiul iernii din Romania in zone insorite, unde se poate face scuba-diving sau surf la inceputul lui ianuarie. Cele mai solicitate destinatii in acest sens sunt insulele Canare (Lanzarote, Gran Canaria, Tenerife), Cuba, Thailanda, Maldive, Seychelles, Tahiti, Rio de Janeiro, Republica Dominicana ori Zanzibar.

Reducere pentru rezervarile in avans
Cateva din oferte pot fi incadrate si la vacante active, deoarece turistii pot face safari ori vizita obiectivele istorice ale tarii respective.

Cei cu posibilitati financiare si care-si pot face programul dupa bunul plac au posibilitatea sa faca rezervarile inca de-acum. Plata in avans a contravalorii sejurului de revelion (sau macar a unei parti din acesta) ii ofera clientului un discount de circa 15%.

Cu toate acestea, numarul celor care si-au facut pana acum rezervari nu este foarte mare. Multi dintre cei interesati de ofertele exotice au sunat la agentii sa afle destinatii si preturi. Spre exemplu, ofertele pleaca de la 650 de euro de persoana pentru un sejur in Egipt si pot ajunge la 3.000 de euro, in Zanzibar, in functie de hotel si de ce vor sa faca turistii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.