Productia de automobile (autoturisme, autoutilitare, camioane i autobuze) a crescut in Europa cu 1,2% in primul trimestru din 2008, la peste 5,2 milioane de vehicule, potrivit unui raport al Asociatiei Europene pentru Industria Auto (ACEA)

In total, 5.223.812 de unitati au fost produse in intreaga Europa. Toate categoriile de vehicule au contribuit pozitiv.

Productia de autoturisme a crescut cu 0,5% si a detinut 86% din intreaga productie de automobile.

O crestere solida a fost inregistrata pe sectorul camioanelor cu 12%, datorita unei cereri mari pe pietele europene. Productia de camioane usoare si autobuze a avansat cu 4%, respectiv 2%.

Inmatricularile de masini noi in Europa au scazut cu 2% in primele sase luni, la 8,34 milioane de unitati, datorita cresterii inflatiei si pretului carburantului.

Europa de Vest detine 93% din masinile noi inmatriculate in primul semestru cu 7,7 milioane unitati, cea mai mare pondere fiind detinuta de masinile cu motoare diesel cu 53,1%, in crestere de la 52,1% in primele sase luni din 2007.

Europa este cel mai mare producator de vehicule, din cele 53 de milioane de automobile produse la nivel global, o treime sunt fabricate in UE.

Toate statele noi din Uniunea Europeana au inregistrat cresteri in primul semestru, rezultand un avans de 6,9% in regiune.

In primele cinci luni ale anului, vehiculele comerciale noi au inregistrat un avans de 1,3%. Cererea a crescut pentru camioane cu 8,7%, pentru autobuze cu 22,4%, insa vehiculele comerciale usoare au raportat o scadere de 0,4%.

De asemenea, cererea pentru masinile mici si medii a inregistrat un avans in primul semestru al anului. Masinile de clasa mica reprezinta 38,4% din inmatriculari, iar cele de clasa medie 32,3%, comparativ cu primele sase luni din 2007 cand au fost inregistrate 37,7% masini de clasa mica si 32,1% masini de clasa medie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.