Firma de prospectiuni a omului de afaceri timisorean a semnat un contract in Iran si ar putea semna inca unul pana la sfarsitul anului

Compania Prospectiuni Bucuresti, firma specializata in lucrari geologice si geofizice pentru descoperirea zacamintelor de hidrocarburi si controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a incheiat un contract prin care va efectua lucrari de prospectare in Iran. Informatia apare intr-un comunicat al companiei transmis pietei de capital. „Unul dintre contracte (al doilea se referea la prospectiuni in Bulgaria - n.red.) prevede prospectarea unei arii de 500 de kilometri patrati in Dehloren (Iran), beneficiarul fiind NICOFC (National Iranian Central Oil Field Company)”, se arata in comunicat.

„Acesta este, de fapt, al doilea contract in Iran. Mai avem unul in desfasurare. Nu va pot spune exact valoarea lor pentru ca, desi nu pare, in Iran competitia e acerba si vine chiar din partea firmelor europene”, ne-a declarat Traian Gubandru, directorul general al companiei Prospectiuni. El a admis, totusi, ca „in acest al doilea contract e vorba de mai multe milioane de dolari si, in cadrul lui, vom cauta si gaze si petrol”.

„O sa terminam contractele acestea in 10-11 luni. Ne pregatim, deja, pentru un al treilea contract in Iran, mult mai mare decat primele. Vrem sa-l semnam la sfarsitul acestui an. Va fi vorba de prospectarea a mii de kilometri patrati”, a mai spus Gubandru. Primul contract a fost semnat cu firma iraniana PEDEX si se refera la achizitia de date seismice 3D culese de pe mai multe perimetre.
Intrebat de ce accepta contracte intr-o zona pe care marile firme occidentale o parasesc, directorul Prospectiuni si-a manifestat scepticismul. „Trebuie clarificat ceva, investitorii nu pleaca din Iran. Pleaca doar «in presa». Realitatea de-acolo e alta, se lucreaza in plin”, spune Gubandru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.