Majoritatea indicilor au inchis in crestere in cadrul sedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ceea ce ar putea incuraja investitorii sa reintre la cumparare. specialistii spun ca actiunile au ajuns la cele mai scazute nivele din ultimii ani fiind un moment propice pentru crearea unui portofoliu

Andrei Ciubotaru, Vanguard: Este un moment prielnic pentru investitori sa reintre puternic in piata “Cresterile din ultimele zile ar fi un motiv ca investitorii sa reintre in piata. Panica de saptamana trecuta s-a mai diminuat, preturile sunt la minimele ultimilor trei ani, iar stirile care din vin de pe bursele internationale sunt bune. Astfel conjuctura interna cat si externa este una prielnica”, a declarat, pentru Wall Street, Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

Piata reglementata a BVB a urcat cu aproape 1% pe o lichiditate in scadere fata de sedinta precedenta, de 19,4 milioane de lei (5,4 milioane euro). Indicele BET-FI, care urmareste evolutia celor cinci societati de investitii financiare (SIF) a fost singurul care s-a depreciat usor cu 0,35%.

SIF Oltenia (SIF5) a inregistrat cea mai mare scadere dintre SIF, de 1,44%, atragand si cea mai mare valoare din piata – 3,2 milioane lei, in schimb SIF Banat Crisana (SIF1) a crescut cu 0,63. Indicii celor mai lichide companii listate, BET si BET-XT, au crescut cu 1,1%, respectiv 0,6%. Indicele BET-NG, al celor 10 companii din sectorul energetic, a avut cea mai mare crestere dintre indicii, de 1,5%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.