Cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare pentru primul trimestru, cand a coborat obiectivele de vanzari pentru 2008 si 2009, Renault a anuntat o serie de masuri "de reducere a costurilor structurale cu 10%, printr-un plan de disponibilizari voluntare in special in Europa".

Directorul financiar, Thierry Moulonguet, a considerat "rezonabil" sa estimeze numarul de disponibilizari la 5.000. Masurile luate in calcul de grup trebuie sa fie discutate cu reprezentantii salariatilor.

Publicatia franceza Les Echos arata, joi, pe pagina de internet ca, in contextul deprecierii pietei europene a automobilelor si in conjunctura macroeconomica nefavorabila, producatorul francez de automobile aduce noi masuri planului pentru 2009, menite sa realinieze compania la noile contexte economice.

Renault a aratat ca dificultatile de pe piata europeana determina compania sa ia decizii importante in sectorul industrial. Astfel, compania va desfiinta o echipa de lucru din cadrul fabricii de la Sandouville, din cauza vanzarilor slabe ale modelului Laguna.

Scaderile accentuate de pe piata italiana, spaniola si britanica ar putea, in cazul in care vor continua, sa afecteze vanzarile masinilor de talie mica. In acest context, uzina de la Flins, care fabrica modelul Clio 3, ar urma sa aiba o singura echipa, arata Les Echos.