Dezvoltarea si maturizarea pietei de capital implica si cresterea numarului de investitori activi la bursa, odata cu o mai buna educare financiara a acestora

Desi teoria spune ca scaderile cotatiilor (piata bearish) ar trebui sa ii determine pe mai multi investitori sa cumpere, practica, cel putin in Romania, demonstreaza contrariul

Wall-Street a consultat trei dintre cele mai importante firme de brokeraj romanesti cu privire la evolutia numarului de clienti de la inceputul anului. Raspunsurile au fost asemanatoare: numarul de investitori nu este vizibil mai mare, ci in crestere sau stagnare.

Intercapital Invest, liderul tranzactiilor de la BVB din luna iunie, a inregistrat o crestere usoara a numarului de clienti, de 7,4%, de la de la 3.422 la sfarsitul lunii decembrie 2007, la 3.675 la sfarsitul lunii iunie 2008, conform datelor furnizate de Razvan Pasol, directorul SSIF-ului.

Comparativ, in prima jumatate a anului 2007 numarul de clienti a crescut de la 2.451 la 2.795 (344 clienti noi, +14,0%).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.