Lukoil a dat tonul la ieftiniri, saptamana trecuta, Petrom i-a urmat, marti, exemplul, iar joi, Rompetrol va face acelasi lucru
Compania Rompetrol, condusa de Dinu Patriciu, a redus, cu cinci bani pe litru, preturile tuturor carburantilor comercializati prin reteaua proprie, dupa ce si celelalte mari companii de pe piata au operat ieftiniri la pompa. Astfel, pretul benzinei Premium Euro 4 va cobori la 4,23 lei pe litru, iar cel al sortimentelor Efix 95 si Euro Super 98 fara plumb va scadea la 4,19 lei, respectiv 4,82 lei pe litru. Pretul motorinelor Efix Euro 4 si super Euro 5 va scadea la 4,56 lei, respectiv 4,85 lei pe litru.

In urma cu o saptamana, compania a scumpit carburantii cu trei bani pe litru.
Subsidiara romaneasca a grupului rus Lukoil a redus, saptamana trecuta, preturile unor tipuri de carburanti pe care ii comercializeaza in reteaua proprie de benzinarii, iar Petrom, controlata de grupul austriac OMV, a ieftinit, marti, benzina cu opt bani pe litru si motorina cu sase bani. Lukoil, Petrom si Rompetrol detin cele mai multe statii de distributie a carburantilor in Romania, cele trei companii acoperind peste 60% din piata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.