Petrom se pregateste sa treaca de la o companie de titei si gaze la una de energie, avand mai multe proiecte care vizeaza energia din surse regenerabile
Compania a alocat aproximativ 2,3 milioane de euro pentru evaluarea potentialului geotermal si a pietei energiei eoliene din Romania, precum si pentru realizarea unor studii de fezabilitate in vederea optimizarii energetice a viitorului sediu al rafinariei Petrobrazi. „Estimarile indica faptul ca 13.000 de locuinte ar putea fi incalzite in Romania cu energie geotermala“, a spus Sorana Baciu, director de dezvoltare corporativa si responsabil in relatia cu investitorii din Petrom.

Potrivit reprezentantilor companiei, cererea de energie in Romania va creste cu circa 46% pana in 2020, comparativ cu 2005, in timp ce rata dependentei de importuri va urca la 50%. Compania Petrom, parte a grupului austriac OMV, doreste sa intre pe piata producerii de energie electrica in conditiile in care rezervele de titei si gaze ale Romaniei vor mai fi productive circa 15 ani, potrivit datelor furnizate de companie, si in conditiile accelerarii cresterii pretului petrolului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.