La o distanta de doar 17 minute de mers cu masina de capitala Kuwaitului, Orasul de Matase va gravita in jurul unui zgarie-nori de peste 1.000 metri inaltime

Kuwaitul isi investeste petrodolarii intr-un oras model, conectat la restul Orientului Mijlociu, Asia Centrala si China prin cai ferate.

Metropola Silk City sau Orasul de Matase va costa 132 miliarde de dolari, va fi gata in 2023 si va deveni o rascruce importanta in lumea araba.

Cuferele Kuwaitului, unul din exportatorii mondiali majori de titei, sunt pline de bani castigati din petrol, asa ca finantarea nu este o problema pentru micul stat din Golf. Autoritatile vor ca prin acest ambitios proiect sa reduca dependenta tarii de industria petrolului, sa ajute la dezvoltarea regiunii si chiar sa dezvolte relatii comerciale cu Israelul.

"Nu suntem nici pe departe niste visatori cand vorbim despre a investi 132 miliarde de dolari. Gandim la o alta dimensiune, pentru ca nu ne putem permite sa gandim ca restul lumii. Noi vrem ceva care altora li se poate parea inimaginabil", a spus Sami Alfaraj, presedintele Kuwait Centre for Strategic Studies si totodata consilier al Consiliului de Cooperare din Golf.

Prezent la Londra pentru a discuta proiectul cu firma britanica de arhitectura Eric Kuhne & Associates, oficialul a vorbit despre miza acestui oras, a carei denumire araba este Madinat Al Hareer. "Aici vrem noi sa ne investim banii. Pentru statele mici ca noi, cel mai important lucru nu e petrolul, nu sunt banii, e influenta. Daca nu folosim petrolul sau banii pentru a ne mari influenta in mod pasnic, nu existam", a spus Alfaraj, citat de Reuters.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.