“Un medic care vine fara niciun fel de experienta incepe de la un salariu de cel putin 1.000 de euro, urmand sa ajunga, dupa circa 5 ani de experienta, pana la 3.500 euro pe luna”, a declarat, pentru Wall-Street, Ciprian Ciobanu, director MedLife, companie care are in prezent 870 de angajati, dintre care circa 400 sunt medici si personal medical.

Astfel, reprezentantul MedLife considera ca un medic care termina rezidentiatul nu mai este tentat sa plece in Franta pentru un salariu de 1.200-2.000 de euro cand poate avea un salariu similar in Romania.

Salariile oferite de jucatorii de pe piata servicilor medicale private depind foarte mult si de ceea ce se intampla in spitalele de stat. “Acum un medic cu experienta poate ajunge si la 2.000 de euro intr-un spital de stat ceea ce ne obliga si pe noi sa ridicam stacheta, avand in vedere ca majoritatea angajatilor nostri provin din acel mediu”, sustine Ciobanu, care recunoaste ca la inceput a fost foarte greu sa convinga oamenii sa paraseasca spitalele in care lucrau poate si de zeci de ani si sa alega medicina privata.