Grupul ConocoPhillips a anuntat ca, in al doilea ... Primele cinci cele mai mari companii petroliere din lume sunt criticate de Congresul SUA pentru ca nu folosesc profiturile-record pentru noi zacaminte de titei

Desi marii giganti energetici sustin ca incearca sa gaseasca noi rezerve de petrol, doar o mica parte din profit ajunge la proiectele de exploatare.

Marile companii petroliere ale lumii sustin ca se straduiesc pe cat posibil sa gaseasca noi rezerve de titei pentru a lupta impotriva preturilor-record. Cu toate acestea, capitalul pe care-l folosesc pentru exploatarea unor noi zacaminte este mai mic decat cel utilizat pentru rascumpararea actiunilor, relateaza AP.

Cine are de castigat? Rascumpararea actiunilor de pe piata este o veste buna pentru investitori. Asta pentru ca reducerea participatiei de actiuni disponibile pe piata creste valoarea celor detinute de investitori. Fondurile mutuale, cele de pensii, actionarii individuali au de castigat, insa nu si milioanele de americani care se confrunta deja cu majorari-record ale pretului combustibililor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.