CFR ar putea pierde 35,5 milioane de euro din finantari externe, suma destinata finalizarii lucrarilor la linia de cale ferata Bucuresti-Constanta, deoarece bugetul de stat nu si-a acoperit partea
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, cea care intretine si administreaza infrastructura feroviara din Romania, risca sa piarda 35,5 milioane de euro, bani pentru finalizarea lucrarilor la linia de cale ferata Bucuresti-Constanta. Lucrarile de pe acest tronson ar putea fi oprite, iar calatorii spre litoral ar putea parcurge cu trenul un drum de trei ore, si anul acesta, in mai bine de cinci ore.

Potrivit oficialilor CFR, motivul ar fi limitarea de catre Ministerul Economiei si Finantelor a cofinantarii bugetare aferente acestui an pentru proiect si, implicit, a sumelor accesate din imprumuturi externe.
Banii pentru lucrarile amintite provin din imprumuturi contractate de guvern in 2005 pentru reabilitarea sectoarelor Bucuresti Nord-Baneasa si Fetesti-Constan- ta. Termenul de finalizare a lucrarilor pe aceste sectoare este sfarsitul acestui an, respectiv, iulie 2009. In momentul de fata, lucrarile s-au realizat in proportie de 70% .


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.