Apa calda se va scumpi, incepand cu aceasta vara, iar din iarna romanii care primesc caldura de la sistemul centralizat vor fi nevoiti sa achite facturi cu pana la 20% mai mari

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a anuntat ca energia termica produsa in regim de cogenerare (adica, simultan cu producerea energiei electrice) se va scumpi in medie cu 9%, se arata intr-o analiza „Capital“.

Potrivit ANRE, modificarea va avea loc incepand cu luna iulie. Cele mai mici scumpiri vor fi de 5%, iar cele mai mari poveri pe umerii consumatorilor vor depasi 20% din pretul actual. Ultimele majorari de preturi in acest domeniu au fost aprobate la inceputul anului trecut. Cresterile de preturi aprobate recent au fost necesare din cauza scumpirii explozive a combustibililor, spun cei responsabili.

Bucuresti, Suceava si Targovis te sunt cateva dintre orasele unde au fost deja aprobate scumpiri care depasesc 10%.

Potrivit unui clasament realizat de „Capital“, cea mai scumpa caldura din Romania este produsa de RADET Constanta, ajungand la 519 lei gigacaloria. Aceasta este urmata de Dalkia Alba-Iulia (512 lei), Acvacalor Brad (462 de lei) si GO SA Gheorgheni (451 de lei).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.