Anul acesta, pentru piata constructiilor din Romania se vehiculeaza cresteri de 25%, una dintre cele mai ridicate prognoze din Europa

Cererea de locuinte noi, marirea capacitatilor de productie a materialelor de constructii si importurile din piata tradeaza un viitor cel putin la fel de prosper pentru companiile care activeaza in acest sector. Se intampla la fel si cu salariile fortei de munca din aceasta industrie?

Jumatate din deficit, in constructii
Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Marian Petre Milut (foto), afirma ca Romania a asistat, in ultimii ani, la dublarea costurilor cu forta de munca, de la salarii de 300 de euro spre 700 de euro lunar, insuficient insa pentru a impiedica migrarea fortei de munca in constructii in tari ca Spania, Italia sau Marea Britanie.

Astfel, din deficitul de muncitori de circa 100.000 pe care il inregistreaza Romania in prezent, aproximativ jumatate se resimte pe piata constructiilor, conform declaratiilor ministrului Muncii, Paul Pacuraru.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.