Desi au trecut aproape 40 de ani de cand exista pe piata, zilele mouse-ului sunt numarate, analistii de la Gartner estimand ca aceasta componenta hardware va iesi de pe piata in cel mult cinci ani.

Urmatorul pas in industria tehnologica il reprezinta inlocuirea mouse-ului traditional cu asa numitele mecanisme de gestica, cum sunt touch-screen-urile sau aparatele care recunosc o persoana dupa imaginea faciala.

“Mouse-ul conlucreaza de minune cu unitatile desktop, insa in cadrul mediului familial de entertainment sau in cazul utilizarii notebook-urilor, lucrurile stau exact invers”, a declarat analistul Steve Prentice.

Predictiile analistului de la Gartner sunt sustinute de faptul ca din ce in ce mai multe firme din industria bunurilor de consum electronic furnizeaza produse cu interfete interactive noi, inspirate din lumea gaming-ului, iar un bun exemplu pentru asta este compania Panasonic.

De asemenea, Canon si Sony folosesc noua tehnologie, aparatele create de aceste doua firme putand recunoaste o comanda dupa zambetul persoanei care detine produsul respectiv.

Totusi, “sfarsitul erei mouse-ului este o previziune exagerata”, dupa cum sustine Rory Dooley, vicepresedinte si manager general al diviziei de produse din cadrul Logitech.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.