Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a stabilit tarifele medii impuse furnizorilor alternativi pentru serviciile de interconectare, ce vor fi aplicate in doua etape: 1,15 eurocenti/minut, din 1 septembrie 2008 si 0,97 eurocenti/minut, din 1 iulie 2009.
"Ne-am intalnit cu industria de comunicatii in Consiliul Consultativ al ANRCTI pentru a finaliza analiza de piata care priveste serviciile de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor. Autoritatea a supus aceasta analiza de piata consultarii publice in tara, dar si la nivelul Uniunii Europene, a primit punctul de vedere favorabil al Comisiei Europene si poate emite pachetul de decizii prin care va desemna 37 de noi furnizori cu putere semnificativa si va revizui regimul interconectarii cu cei mai mari doi operatori de retele de telefonie fixa, Romtelecom si RCS&RDS. Prin aceste decizii, in sarcina operatorilor cu putere semnificativa se impun sau se mentin, dupa caz, in mod proportional cu problemele identificate, obligatii de transparenta, nediscriminare, evidenta contabila separata, acces la retea, precum si masuri de control al tarifelor de interconectare", a declarat, luni, presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.