2009 este ultimul an de fabricatie a modelului de succes Astra Classic. Producatorul General Motors a decis sa stopeze fabricatia autovehiculului care ruleaza pe sosele inca din 1998 si care este la a doua generatie, potrivit directorului de vanzari pentru marcile Opel si Chevrolet in Romania, Catalin Manta, citat de MEDIAFAX.

„Astra Classic iese din fabricatie in 2009, anul viitor fiind ultimul in care acest model va fi disponibil la comercializare“, a spus Manta. Intrebat de ce GM a decis sa opreasca productia autovehiculului, reprezentantul companiei a explicat ca a doua generatie Astra „nu poate fi produsa la nesfarsit“, modelul aflandu-se deja in al zecelea an de productie.

„In prezent, in statele emergente sunt disponibile la vanzare atat vechea generatie Astra, denumita Astra Classic, cat si noua generatie a modelului, denumita Astra New. Dupa retragerea din productie a celei dintai este posibil ca Astra New sa devina Astra Classic 3, in conditiile in care se pregateste o noua generatie in familia Astra, care va fi lansata in 2010“, a declarat Manta. In prezent, Opel Astra Classic este cel mai bine vandut model Opel din Romania, cu 3.485 de unitati livrate in primul semestru dintr-un total de 9.235 de unitati pentru marca.