Romania este codasa in Europa la capitolul numar mediu de produse de economii/investitii detinute
Aproape jumatate dintre romani se afla in imposibilitatea sa puna un ban deoparte. Mai mult decat atat, dorinta lor de a face economii este depasita net de cea de a-si cheltui banii, conform unui studiu al Aviva Asigurari de Viata. Potrivit studiului, 70% dintre romani nu economisesc si nici nu investesc banii pe care ii au. Motivul invocat de 66% dintre acestia (ceea ce inseamna jumatate din populatie) este ca au prea putini bani pentru a-i tine la banci sau pentru a-i investi in produse financiare. Conform cercetarii, 28% dintre romani prefera mai degraba sa cheltuiasca decat sa economiseasca sau sa investeasca, iar 17% dintre cei care totusi reusesc sa puna un ban deoparte strang mai mult decat echivalentul unui salariu mediu pe economie (300 de euro).

“Intr-o societate axata pe consum, asa cum este cea din Romania, promovarea unor produse de economisire pe termen lung, pensii sau asigurari de viata, este o adevarata provocare, cu atat mai mult cu cat potentialul de crestere al pietei este semnificativ. Se investeste foarte mult in publicitate si uneori se omite esentialul - pentru ca aceasta piata sa atinga nivelul de dezvoltare al tarilor din Europa Centrala si de Est, avem nevoie de o educatie financiara adecvata”, a declarat Shah Rouf, director general al Aviva Group Romania.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.