Fondul Proprietatea organizeaza licitatie deschisa pentru selectarea unuia sau mai multor evaluatori autorizati, care sa evalueze 13 participatii aflate in portofoliul Fondului in conformitate cu standardele internationale de evaluare si cu legislatia nationala in vigoare, a anuntat luni Fondul.

Evaluatorii vor evalua 13 participatii, aflate in portofoliul Fondului Proprietatea. Acesta are, in prezent, 75 de detineri auditate la companii din portofoliu.

Fondul Proprietatea are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

Fondul Proprietatea a mai organizat o licitatie pentru selectia unui evaluator in ianuarie 2008, cand firmele de consultanta PricewaterhouseCoopers si Darian Rom Suisse Cluj-Napoca si-au impartit evaluarea a 75 din cele 88 de participatii din portofoliul Fondului.

Evaluatorii trebuie sa fie autorizati de Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania si inregistrati la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Procedura de achizitie aplicata in acest caz este cea a licitatiei deschise.

Serviciile de evaluare pe care Fondul vrea sa le achizitioneze trebuie realizate pentru cele 13 participatii, in cel mult doua luni de la data ordinului de incepere a lucrarilor. Ofertele alternative nu sunt permise.

Documentatia de atribuire poate fi obtinuta de la sediul Fondului, iar o fertele pot fi depuse la Registratura Fondului Proprietatea, pana cel mai tarziu la data de 4 august 2008, ora 12.00. Valabilitatea ofertelor minim acceptata este de 120 de zile lucratoare de la data deschiderii ofertelor.

Deschiderea ofertelor va avea loc pe 4 august, ora 12.00, la sediul Fondului, in prezenta reprezentantilor Fondului Proprietatea si a reprezentantilor imputerniciti ai ofertantilor.

Cuantumul garantiei pentru participarea la procedura de achizitie este de 25.000 lei, iar cuantumul garantiei de buna executie este de 5% din valoarea contractului fara TVA.

Sursele de finantare a contractului de achizitie de servicii sunt din surse proprii ale Fondului.

Ofertantul trebuie sa depuna o declaratie cu informatii referitoare la experienta, pregatirea profesionala si calificarea persoanelor din echipa propusa pentru indeplinirea contractului de servicii.

"Atribuirea contractului de achizitie se va face pe baza criteriului: oferta cea mai avantajosa din punct de vedere tehnico-economic", mai arata Fondul.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii facute de conducerea Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.

In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,2 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).

La ultima raportare din luna iunie, numarul de actionari privati ai Fondului Proprietatea era de 2.207, acestia detinand 18,97% din capital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.