Firmele Deloitte active in Uniunea Europeana au castigat contractul de implementare a programului Comisiei Europene – EU Gateway, menit sa faciliteze accesul companiilor europene in Japonia si Coreea de Sud

Programul faciliteaza accesul pe pietele asiatice in sectoare de piata dificil de penetrat, in special cele tehnologice, care sunt reglementate foarte strict in tarile vizate.

In Japonia, programul vizeaza domeniile: tehnologii privind mediul inconjurator si energie, tehnologia informatiei si comunicarii, tehnologii in sistemul de sanatate si medical, tehnologii in constructii, design vestimentar high-end si activitati conexe, precum si design interior si activitati conexe. In Coreea, pietele target sunt tehnologii privind mediul inconjurator si energie, tehnologii in sistemul de sanatate si medical, precum si tehnologii in constructii, precizeaza Deloitte

"Anticipez mult interes din partea companiilor romanesti, in mare parte pentru ca de prea multe ori spirtul antreprenorial local si dorinta de extindere peste hotare pentru a explora noi oportunitati de afaceri si noi piete sunt ingradite de expertiza si cunostinte de business limitate", a declarat analistul din cadrul Deloitte Romania, Roxana Iosif.

Conform firmei de consultanta, companiile eligibile pentru acest program trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa aiba o activitate pe piata de cel putin trei – cinci ani. Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare astfel incat sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia si / sau Coreea.

De asemenea, companiile trebuie sa faca dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de business solida pentru penetrarea celor doua piete asiatice. In plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

Programul EU Gateway va organiza sase cicluri cu misiuni de afaceri in urmatorii sase ani, pana in 2014 – 2015, iar fiecare ciclu consta din sase misiuni specifice axate pe sectoare in Japonia, respectiv din trei misiuni in Coreea, ceea ce ridica numarul total de astfel de actiuni la 54.

Deloitte furnizeaza servicii de audit, taxe, consultanta si consultanta financiara prin intermediul retelei globale de firme membre, care activeaza in 140 de tari. In Romania, serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Audit, Deloitte Tax, Deloitte Consultanta si Reff & Asociatii, numite impreuna Deloitte Romania, care sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.