O bresa de securitate in implementarile DNS (Domain Name System) - sistemul care, printre alte utilizari, “traduce" adresele web introduse de utilizatori in browser in echivalentul numeric folosit de computere - si-a gasit rezolvarea la 6 luni dupa ce a fost descoperita de Dan Kaminsky, un specialist in securitate IT.
O bresa de securitate in implementarile DNS (Domain Name System) - sistemul care, printre alte utilizari, “traduce" adresele web introduse de utilizatori in browser in echivalentul numeric folosit de computere - si-a gasit rezolvarea la 6 luni dupa ce a fost descoperita de Dan Kaminsky, un specialist in securitate IT .

Bresa ar fi putut simplifica multe dintre atacurile informatice din prezent, inclusiv cele de tip phishing, pentru ca ar fi permis directionarea utilizatorilor catre site-uri compromise, imediat dupa ce acestia introduceau in browser adresa paginii unde ar fi dorit sa ajunga.

Directionarea catre site-urile malitioase ar fi insemnat nu doar livrarea mai facila de virusi, troieni sau spyware, dar si posibilitatea de a convinge utilizatorii sa isi introduca date personale pe acele pagini web, inclusiv informatii referitoare la conturi bancare sau de card..


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.