Vanzarile de autovehicule noi din Romania au crescut cu 3,7% n primul semestru, fata de perioada similara din 2007, la 176.429 de unitati, insa s-a situat mult sub ritmul de anul trecut de 24,8%, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).

Autoturismele au inregistrat in primele sase luni o usoara scadere de 0,9%, la 144.988 unitati fata de 146.292, cat se inregistrau in prima parte a lui 2007. “Aceasta scadere arata totusi o usoara ameliorare a pietei fata de situatia raportata luna trecuta, cand la autoturisme se inregistra o scadere de 1,6%”, se arata in comunicatul APIA.

Scaderea inregistrata de autotursime in prima jumatate a acestui an este insa compensata de cresterea vanzarilor de vehicule comerciale usoare cu 29,3%, respectiv 29.223 unitati, si de cea a vehiculelor comerciale grele cu masa totala intre 3,5 si 6 tone cu 141,3%.

“La jumatatea anului 2008, piata auto tinde sa se consolideze pe anumite volume, fiind totusi determinanta pentru acest an evolutia din a doua parte a anului, perioada in care noua taxa pe poluare, dar si programul de innoire a parcului auto vor actiona simultan, dar cu efecte contrare asupra pietei de autoturisme”, considera APIA.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.