Impactul intelegerii asupra celei de-a patra banci ca marime din Europa ar fi "neinsemnat", conform aceleiasi surse, adaugand ca platile se pot face cu cu bani "gheata" sau prin credite. Un purtator de cuvant de la sediul UniCredit din Milano a spus ca intelegerea este pe cale de a fi finalizata, dar a refuzat sa ofere mai multe detalii.

Cotidianul financiar Il Sole 24 Ore a publicat, vineri, o stire privitoare la cea mai mare companie italiana de lactate ce urmeaza sa incheie o intelegere de 300 de milioane de euro cu UniCredit. Acordul va ridica suma totala primita de Parlamat, in urma unor intelegeri, la 1,844 miliarde de euro.

Parlamat a dat faliment in anul 2003, inregistrand datorii de aproximativ 14 miliarde de euro, potrivit NewsIn.

Cotidianul Il Sole mai arata ca actionarii care au inregistrat pierderi in urma falimentului au fost la un pas de semnarea unei intelegeri pentru despagubiri cu bancile Bank of America, Deutsche Bank, Morgan Stanley si UBS.

Ultimele trei banci vor inapoia investitorilor o suma totala ce se ridica la 10% din investitia acestora, relateaza cotidianul, in timp ce Bank of America ofera 3%. In schimbul acestora, investitorii vor renunta la revendicarile impotriva bancilor.

Actiunile companiei Parmalat s-au apreciat cu 2,18 % in timp ce indicele de referinta al bursei italiene, S&P/MIB, a scazut cu 0,27 %.

Parmalat a fost restructurata si reinregistrata in 2005.