Fiat si Mini sunt masinile cel mai putin poluante cu valori medii de 138,2 g/km si respectiv 139,6 g/km, fiind sub tinta pe care producatorii din industria auto si-au stabilit-o de 140 g/km, potrivit unui studiu din Marea Britanie, publicat de just-auto.com

Printre producatorii cei mai poluanti se numara Porsche cu 275,6 g/km si Land Rover cu 249,2 g/km. Porsche a inregistrat emisii de CO2 in crestere in prima jumatate a anului 2008.

Potrivit analistilor britanici, vanzarile producatorilor cu emisii CO2 peste 200 g/km au coborat in Marea Britanie in perioada ianuarie – iunie 2008.

In luna iunie primii cinci producatori cu emisii mari de CO2 au inregistrat vanzari in scadere. Vanzarile Porsche si Jeep s-au redus la jumatate in iunie, in timp ce cele Land Rover si Chrysler au coborat cu 30%, iar vanzarile Subaru au scazut cu 17,8%.

Pe masura ce piata totala a scazut cu 6,1%, masinile cu emisii mari de CO2 sunt puternic penalizate de catre consumatori.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.