Microsoft spera sa atraga atentia noilor consumatori prin platforma Xbox 360, care se axeaza pe jocuri sociale si care urmareste sa sparga toate topurile in materie de gaming, informeaza BBC.

La summit-ul jocurilor video, E3, gigantul Microsoft a anuntat ca va regandi sistemul de jocuri online Xbox Live, imbogatind variantele si comunitatile de gameri.

Scopul celor de la Microsoft este de a plasa Xbox 360 in “mijlocul livingului fiecarei case”, dupa cum afirma Don Mattrick, vicepresedinte pentru Departamentul de Entertainment Microsoft.

Cu toate acestea, planurile de reducere a preturilor la console nu a scazut asa cum se preconiza initial.

Totusi, se estimeaza faptul ca Xbox 360 se va vinde in urmatorii ani mai bine decat s-a vandute PlayStation 3 in intreaga lume.

Totodata, industria jocurilor video, ca intreg, se va mentine si va ajunge chiar sa depaseasca atat piata muzicala, cat si industria filmelor.

“Se stia ca intr-o anume zi, industria noastra va deveni cea mai mare forma de entertainment din lume. Acea zi se pare ca a sosit. Astazi, industria noastra apartine tuturor”, a declarat Mattrick.

In momentul de fata, “jocurile reprezinta elementul de baza pentru toate industriile, influentand nivelul investitional, cheltuielile, dar si veniturile care sunt obtinute intr-o ramura sau alta”, a adaugat acesta.

In incercarea de a rivaliza cu succesul pe care l-a obtinut Nintendo Wii, Microsoft a anuntat aparitia unor noi serii de jocuri si servicii care sa atraga audiente din ce in ce mai mari, arata BBC.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.