La summit-ul jocurilor video, E3, gigantul Microsoft a anuntat ca va regandi sistemul de jocuri online Xbox Live, imbogatind variantele si comunitatile de gameri.

Scopul celor de la Microsoft este de a plasa Xbox 360 in “mijlocul livingului fiecarei case”, dupa cum afirma Don Mattrick, vicepresedinte pentru Departamentul de Entertainment Microsoft.

Cu toate acestea, planurile de reducere a preturilor la console nu a scazut asa cum se preconiza initial.

Totusi, se estimeaza faptul ca Xbox 360 se va vinde in urmatorii ani mai bine decat s-a vandute PlayStation 3 in intreaga lume.

Totodata, industria jocurilor video, ca intreg, se va mentine si va ajunge chiar sa depaseasca atat piata muzicala, cat si industria filmelor.

“Se stia ca intr-o anume zi, industria noastra va deveni cea mai mare forma de entertainment din lume. Acea zi se pare ca a sosit. Astazi, industria noastra apartine tuturor”, a declarat Mattrick.

In momentul de fata, “jocurile reprezinta elementul de baza pentru toate industriile, influentand nivelul investitional, cheltuielile, dar si veniturile care sunt obtinute intr-o ramura sau alta”, a adaugat acesta.

In incercarea de a rivaliza cu succesul pe care l-a obtinut Nintendo Wii, Microsoft a anuntat aparitia unor noi serii de jocuri si servicii care sa atraga audiente din ce in ce mai mari, arata BBC.