"Suntem la o distanta relativ redusa, de 200 milioane euro, de banca de pe locul trei si credem ca am mai putea urca un loc in clasament pana anul viitor", a adaugat Schreiner.

La sfarsitul lui iunie 2008 volumul activelor Volksbank Romania ajunsese la 4,5 miliarde euro, de la 3,5 miliarde euro la sfarsitul anului trecut.

Schreiner a adaugat ca, in prezent, Volksbank are credite externalizate in valoare de aproximativ 1 miliard euro, ceea ce reprezinta peste o treime din volumul creditelor inregistrate in bilantul contabil al bancii.
La sfarsitul lunii iunie a acestui an, volumul creditelor acordate de Volksbank pe piata locala ajunsese la 2,9 miliarde euro.

Din protofoliul de credite al bancii aproximativ 80% este in valuta, restul de 20% fiind in moneda nationala.
Din volumul de imprumuturi in valuta, 40% este in euro, iar restul de 60% in franci elvetieni.

Pe partea de retail, creditele ipotecare reprezinta peste 90% din portofoliu, in timp ce aproximativ 5% sunt credite auto si 4% credite de consum.

Volksbank include in portofoliul de credite ipotecare si imprumuturile de nevoi personale garantate ipotecar, spre deosebire de metodologia BNR care trece imprumuturile de nevoi personale garantate ipotecar in randul creditelor de consum.