Compania aeriana low-cost Ryanair, care si-a anuntat intentia de a anula de la 31 iulie cursele efectuate din Arad, a achitat, marti, o parte din datoria pe care o avea fata de Aeroportul din Arad, informeaza NewsIn

Directorul Aeroportului International Arad, Dan Balacel, a precizat, marti, ca operatorul aerian a achitat 32.000 de euro din suma pe care o avea de plata si care care reprezinta taxele aeroportuare.

"De la inceputul colaborarii noastre, cei de la Ryanair nu si-a platit taxele aeroportuare. In cursul zilei de marti, compania a achitat o parte din datorie, aproximativ 32.000 de euro, urmand ca pana la data de 31 iulie sa plateasca si restul datoriei, care este de aproximativ 30.000 euro. In cazul in care aceasta datorie nu va fi platita, compania risca sechestrarea unei aeronave la sol", a declarat Dan Balacel.

Compania aeriana Ryanair a inceput la 1 aprilie operarea unei curse pe relatia Arad – Milano (Bergamo). Luna trecuta, operatorul aerian a anuntat ca, incepand cu 31 iulie, anuleaza cursa Arad – Milano (Bergamo), intrucat Consiliul Judetean Arad, in subordinea caruia se afla Aeroportul din Arad, nu si-a respectat angajamentele asumate. Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, operatorul aerian a conditionat mentinerea curselor Arad – Milano (Bergamo) de plata unei sume de 150.000 de euro catre companie, din partea CJ Arad, in baza unui contract de publicitate, autoritatile judetene nefiind insa de acord.

Autoritatile Arad au sustinut ca parteneriatul cu Ryanair nu a adus beneficii judetului, ci pierderi financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.