Guvernul Ungariei a hotarat luni ca masina emblema a erei comuniste, Trabantul, poate sa mai circule pana in 2020 fara catalizator, extinzand astfel termenul initial, care era 2008, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.

Decretul publicat in ziarul Magyar Kozlony se refera la masinile Trabant,Wartburg si Barkas, potrivit agentiei nationale MTI.

Catalizatoarele sunt atasate autovehiculelor pentru a filtra particulele toxice din emisiile de gaze ale masinilor.

Guvernul a hotarat sa prelungeasca viata Trabantului pana in 2020, intrucat posesorii acestor masini construite in fosta Germanie socialista au motivat ca numarul acestor masini care aflate in circulatie a scazut mult, iar poluarea produsa de inecacioasele lor motoare in doi timpi este cu totul nesemnificativa.

Milioane de Trabanturi alergau candva pe drumurile Europei de Est, dar productia lor in Germania de Est a suprevietuit numai cativa ani dupa prabusirea comunismului, in urma cu doua decenii.

Trabantul, avand caroseria sa facuta din duroplast, un compozit din rasina si fibre de bumbac, a devenit o legenda automobilistica alaturi de Volkswagenul Beetle al Germaniei si britanicul Mini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.