Compania Palm a lansat, luni, telefonul mobil de ultima generatie Treo, ca o alternativa pentru telefoanele BlackBerry destinate oamenilor de afaceri, insa debutul sau a fost eclipsat de lansarea recenta a iPhone 3G, vandut in peste 1 milioan de exemplare, arata Reuters, potrivit NewsIn.

Actiunile companiei Palm s-au depreciat cu aproape 2%, la inchiderea sedintei, dupa aparitia pe piata a telefonului Treo smartphone 800w. Noul telefon are un pret de vanzare de 250 dolari.

iPhone, telefonul 3G al companiei Apple, poate fi achizitionat cu aproximatv 200 dolari si include un contract wireless, fiind pe jumatate mai ieftin decat predecesorul sau.

Pretul mai avantajos i-a obligat pe rivalii iPhone sa mentina preturile la un nivel scazut, precum noul telefon “Instinct” al companiei Samsung Electronics Co Ltd, cu un pret de 130 de dolari.

“In ciuda scaderilor de pret recente din sectorul telefoanelor de ultima generatie, noul Treo poate fi achizitionat la un pret de 250 dolari pentru un contract pe doi ani, ceea ce a transformat modelul 800w in unul dintre cele mai scumpe telefoane din gama sa”, a declarat Lawrence Harris, analist in cadrul companiei CL King & Associates.

Noile telefoane de tip smartphone precum Treo, iPhone si cel al companiei Research in Motion (RIM), BlackBerry, - vandut cu 149 de dolari - beneficiaza de conexiune rapida la Internet si acces la email si documente.

Treo este echipat cu o tastatura completa, trasatura de care iPhone nu beneficiaza. Ambele au retea wireless de inalta fidelitate, sistem de navigare prin satelit si camera digitala incorporata.

Presedintele companiei Palm, Brodie Keast, a delcarat pentru Reuters ca obiectivul principal al Treo este sa inlature monopolul BlackBerry in randurile utilizatorilor business, desi a marturisit ca noul iPhone a atras multa atentie. Cu toate acestea, mai este loc pentru expansiune pe piata telefoanelor de ultima generatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.