Beneficiarii unei asigurari de bagaje primesc despagubiri importante in cazul ratacirii sau pierderii valizelor Cu 10 lei in plus la asigurarea medicala, pentru extensia de bagaje, turistii pot primi 1.000 de euro pentru pierderea gentilor de voiaj

Faptul ca asigurarea medicala de calatorie nu mai este obligatorie face ca multi turisti sa nu mai calce pragul agentiilor de turism ori al societatilor de asigurari, dupa ce-si achizitioneaza pachetul de vacanta. De aceea, putini sunt informati de faptul ca exista si asigurarea de bagaje, care uneori e inclusa in pretul politei medicale, alteori se plateste separat.

Cristi S., din Bucuresti, a fost in vacanta la inceputul lunii iulie la Barcelona, prin compania Click Air, iar la intoarcere bagajul sau a intarziat circa 24 de ore. "Daca stiam de asigurarea de bagaje, imi faceam.
Normal ca mi-as fi dorit sa fiu despagubit pentru intarziere, dar cum nu aveam o astfel de polita, nu am primit nimic", spune Cristi S. Daca avea incheiata o asigurare medicala de calatorie cu extensie pentru bagaje, ar fi fost despagubit cu suma minima de 300 de euro, pentru mai mult de sase ore intarziere.

Despagubiri de peste 10.000 de euro in 2007

Companiile care incheie cel mai des polite de bagaje sunt City Insurance si RAI Asigurari. Una dintre companiile prezente pe piata asigurarilor medicale de calatorie, respectiv City Insurance, a platit in 2007 despagubiri de aproape 10.000 de euro.

"Fata de anul 2007, cresterea este de 15% pentru perioada similara si ne asteptam la o crestere cu cel putin 50% tinand cont de perioada pe care o traversam", ne-a declarat Nicolae Musat, directorul general al companiei City Insurance.

Compania RAI Asigurari a avut cresteri ale numarului politelor pentru bagaje de 300% in 2007 fata de 2006, anul lansarii acestui produs, iar pentru acest an spera la cresteri de peste 500% fata de 2006. Termenul de solutionare in caz de pierdere/intaziere sau furt al bagajelor este de regula de sapte zile.

Este bine de stiut ca exista o diferenta intre companiile de linie si low-cost. Cele de linie ofera, in anumite cazuri, despagubiri fara ca asigurarea facultativa a bagajului sa fie exclusa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.