Nuclearelectrica se va lista la BVB in 2009 "Listarea pe bursa a Nuclearelectrica este prevazuta pentru 2009, cu pana la 15% din actiuni. Vedem listarea la bursa si ca pe o modalitate pentru finantarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica, in cadrul unui seminar pe teme economice la Costinesti. Potrivit acestuia, pe timpul noptii, 50% din energia consumata in Europa este produsa de centralele nucleare, insa exista o limitare a rezervelor nucleare.

Teodor Chirica a mai spus ca Nuclearelectrica va detine 51% din actiunile societatii de proiect care va construi unitatile 3 si 4 de la Cernavoda.

"Nuclearelectrica urmeaza sa detina 51% din entitatea care va finaliza si exploata cele doua unitati, urmand sa primeasca o cota similara din energia produsa. Participarea de 51% se va acoperi direct de Nuclearelectrica, precum si prin participarea statului roman, ca actionar principal, la majorarea capitalului social al societatii, prin alocarea de sume din Fondul national de dezvoltare, cu respectarea dreptului de subscriere/preferinta al celorlalti actionari, in mod proportional fata de cota de capital social detinuta. Se are in vedere acordarea de garantii de stat pentru Nuclearelectrica, in conditiile legii", a mai spus directorul general al companiei.

Anterior, pe 12 iunie, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache, declara ca Nuclearelectrica nu se va lista la bursa in 2008, in conditiile in care procesul nu a fost inca demarat, iar pentru o oferta publica initiala de acest tip este nevoie de sase pana la noua luni.