lie Carabulea, sibianul care detine holdingul Atlassib, planuieste sa deschida o companie aeriana low cost, dupa ce, in ultimii ani, a facut bani frumosi din transportul euronavetistilor cu autocarul in Spania. Ilie Carabulea, sibianul care detine holdingul Atlassib, planuieste deschiderea unei companii aeriene low cost, dupa ce in ultimii ani a facut bani frumosi din transporturile rutiere interne si internationale

„Detinem deja licenta de transport aerian, avem tot, insa nu promovam deocamdata aceasta afacere deoarece firma de transport rutier functioneaza foarte bine. De la 1 ianuarie 2008, veniturile au crescut cu 10%“, a declarat, ieri, Ilie Carabulea.

Servicii integrate
Milionarul sibian in euro spune ca diferenta dintre compania sa si ceilalti competitori va rezulta din serviciile aditionale oferite. Este vorba de asigurarea transportului pasagerilor catre aeroporturi si de la acestea cu ajutorul autocarelor detinute. „Atlassib are peste 1.150 de autocare. Oamenii care vor ateriza la Madrid si vor sa mearga in sudul Spaniei, de exemplu, vor fi transportati tot de noi“, a adaugat Carabulea. Atlassib este unul dintre principalii jucatori pe piata transporturilor de persoane si, potrivit lui Ilie Carabulea, intent ioneaza sa ajunga, „pas cu pas“, in liga marilor operatori de transport aerian.

Compania sa aeriana va beneficia pe partea de vanzari de sprijinul retelei de agentii pe care le-a deschis Atlassib in toata Europa, peste 160. Principalul concurent al Atlassib pe piata transportului terestru de persoane este Eurolines, companie care, in 2007, a derulat afaceri in domeniu de aproape 32 milioane de euro.

Parteneriate cu patronii spanioli
In ultimul an, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, romanii au inceput sa calatoreasca liberi in spatiul comunitar. Insa, de departe tinta cea mai importanta pentru companiile de transport de persoane au fost euronavetis tii, muncitorii romani plecati la munca in strainatate. De altfel, Sibiul este un fel de „cap de pod“ pentru cei care pleaca la munca in strainatate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.