Pe teritoriul Romaniei de azi, vita de vie se cultiva inca din secolul VII i.e.n, din regiunea Moldovei si pana in Banat, din Transilvania si pana in Dobrogea, podgoriile vechilor daci reprezentand la acea vreme principala bogatie a tarii. Dupa o perioada in care vinul autohton si-a pierdut renumele, producatorii incearca sa redea vinului romanesc prestigiul de altadata

Piata sortimentelor de vinuri premium din Romania este apreciata ca situandu-se sub valoarea de 0,1% din volumul vanzarilor si 3% din totalul valorii vanzarilor, cu toate acestea, principalii producatori sunt optimisti, observand un ritm tot mai rapid de crestere in ultima perioada.

“Pe acest segment al sortimentelor de lux observam o crestere importanta, avand drept suport o stabilire mai clara a preferintelor consumatorilor si a cunoasterii gamelor sortimentale”, declara Daniel Negrescu, Brand Manager Murfatlar

Aceasta evolutie favorabila se datoreaza, fara indoiala, anumitor motive ce tin de o educatie tot mai exclusivista in domeniu, de cresterea veniturilor, precum si de o importanta acordata calitatii.

“Segmentul este cu siguranta in crestere, si asta cu certitudine din 2 motive: faptul ca in ultimii 2 ani au aparut mai multe sortimente ale vinurilor de lux, si faptul ca nivelul de cunostinte despre vin al oamenilor cu bani s-a ridicat foarte mult’, adauga Rares Marinescu, Director General al Cramele Recas Group.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.