Cresterea produsului intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an, de 8,2%, plaseaza Romania pe locul al doilea in UE, dupa Slovacia, si mult peste media blocului comunitar, de 2,3%, arata si a doua estimare, publicata de biroul european de statistica, Eurostat

Locul doi in Europa la crestere economica Eurostat a publicat estimari actualizate privind produsul intern brut in primul trimestru din 2008 comparativ cu ultimul trimestru din 2007 si cu acelasi interval al anului trecut.

Datele pentru Romania (pentru care nu exista comparatii disponibile fata de trimestrul anterior) si Slovacia au ramas neschimbate, in timp ce pentru Lituania - a treia in clasamentul cresterii economice -, avansul PIB a fost revizuit in urcare la 6,8%, de la 6,7% in estimarea anterioara.

La nivelul intregii Uniuni Europene (UE), Eurostat a revizuit in scadere atat avansul produsului intern brut in primul trimestru fata de acelasi interval din 2007 - de la 2,5% in primele estimari la 2,3% in prezent -, cat si cresterea fata de trimestrul anterior - de la 0,8% la 0,7%.

Pentru zona euro, Eurostat a revizuit de asemenea in jos estimarea privind cresterea economica din primul trimestru al acestui an fata de perioada echivalenta din 2007, de la 2,2% la 2,1%. Fata de ultimul trimestru al anului precedent, PIB-ul zonei euro a crescut cu 0,7%, comparativ cu 0,8% in prima estimare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.