Locul doi in Europa la crestere economica Eurostat a publicat estimari actualizate privind produsul intern brut in primul trimestru din 2008 comparativ cu ultimul trimestru din 2007 si cu acelasi interval al anului trecut.

Datele pentru Romania (pentru care nu exista comparatii disponibile fata de trimestrul anterior) si Slovacia au ramas neschimbate, in timp ce pentru Lituania - a treia in clasamentul cresterii economice -, avansul PIB a fost revizuit in urcare la 6,8%, de la 6,7% in estimarea anterioara.

La nivelul intregii Uniuni Europene (UE), Eurostat a revizuit in scadere atat avansul produsului intern brut in primul trimestru fata de acelasi interval din 2007 - de la 2,5% in primele estimari la 2,3% in prezent -, cat si cresterea fata de trimestrul anterior - de la 0,8% la 0,7%.

Pentru zona euro, Eurostat a revizuit de asemenea in jos estimarea privind cresterea economica din primul trimestru al acestui an fata de perioada echivalenta din 2007, de la 2,2% la 2,1%. Fata de ultimul trimestru al anului precedent, PIB-ul zonei euro a crescut cu 0,7%, comparativ cu 0,8% in prima estimare.