Televiziunea generalista Ring TV, detinuta de societatea Confort Media SRL Bucuresti, ai carei actionari sunt Ionut Negoita (35%) si Albert Manolache (65%), a primit marti licenta audiovizuala din partea Consiliului National al Audiovizualului (CNA)

Potrivit lui Ionut Negoita, investitia initiala in Ring TV va fi de 2,5 milioane de euro.

"Spre deosebire de majoritatea investitorilor, care vor sa castige cat mai mult, specificul nostru de investitii este unul de viziune pe termen lung. Acest business e facut sa se dezvolte si sa-l amorsam in 10-15 ani si suntem dispusi sa investim atat cat este nevoie".

De asemenea, Negoita a precizat ca nu vizeaza o audienta "cu orice pret" si ca scopul acestei televiziuni este "de a forma un segment pentru respectiva televiziune. Privim lucrurile si din punct de vedere economic, dar nu vizam doar banii si asta se intampla si in investitiile pe care noi le avem deja".

Postul Ring TV va fi unul generalist, care va incerca sa se diferentieze de restul televiziunilor concurente difuzand emisiuni de stiri, informative, talk-show-uri, concursuri de cultura generala, dar si programe destinate adolescentilor, potrivit lui Ionut Negoita.

"Ceea ce cred ca o sa ne deosebeasca in peisajul audiovizualului tine de calitatea programului. Credem ca exista un public suficient de matur care evolueaza din punct de vedere educational si financiar si care are nevoie de o zona de program care sa trateze cu mai multa seriozitate", a declarat directorul de programe al postului, Sorin Ionescu.

Televiziunea Ring TV va cuprinde Jurnalul de stiri de la ora 20.00, care va fi cu o ora mai tarziu decat cel difuzat de celelalte posturi generaliste (ora 19.00), emisiuni destinate adolescentilor si programe de vacanta.

In ceea ce priveste emisiunile destinate adolescentilor, directorul de programe al postului a precizat ca acest gen de programe nu sunt abordate de celelalte televiziuni generaliste. "Componenta educationala, de dezbatere, pentru adolescenti, nu este aprofundata de alte posturi de televiziune", a adaugat Sorin Ionescu.

Angajatii Ring TV vor fi oameni noi, cu studii in domeniu si foarte putini realizatori si prezenttori de la alte posturi. In ceea ce priveste distributia postului, directorul de programe al Ring TV a declarat ca, in momentul de fata, exista discutii pentru preluarea Ring TV de catre operatorii de cablu RCS&RDS si UPC.

Ionut Negoita detine, impreuna cu fratele sau Robert, un lant hotelier si mai multe magazine de amenajari interioare a caror cifra de afaceri este estimata la peste 40 milioane de euro. Inscris in PSD din 2004, in prezent, Robert Negoita este vicepresedinte al Tineretului Social-Democrat, iar din acest an, gratie contributiilor financiare consistente pentru partid, a fost numit secretar executiv al PSD. In primavara lui 2007 a fost sustinut de organizatia de tineret a PSD pentru a intra in cursa pentru sefia PSD Bucuresti, contra lui Marian Vanghelie. Negoita si-a retras insa candidatura in ultimul moment, invocand masinatiunile pe care Vanghelie le facea pentru a castiga filiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.