Business 9 Iulie 2008 19:19
OMV, Rompetrol si Petrom sunt cele trei companii selectate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru constructia de benzinarii pe Autostrada Soarelui

CNADNR a stabilit firmele care vor construi benzinarii pe Autostrada Soarelui in urma desfasurarii licitatiilor, informeaza NewsIn.

Lotul 1 a fost castigat de OMV, la km 49 pe ambele sensuri. Lotul 2 revine aceleasi firme, la km 66 (+ 800) pe ambele sensuri.

Lotul 3 a fost adjudecat de Rompetrol, care va construi benzinarii la km 88 (+ 300). De asemenea, Rompetrol a adjudecat si Lotul 5, la km 139 (+830).

Petrom va avea Lotul 4, la km 111 (+770).

Reprezentanti CNADNR au declarat ca se incearca, in negocieri cu cele trei firme castigatoare, ca pana la terminarea construirii benzinariilor sa fie montate benzinarii mobile pe ambele sensuri ale A2.

Compania Nationala Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania considera ca este necesar ca pe perioada estivala firmele castigatoare ale licitatiei sa instaleze benzinariile mobile pentru ca turistii sa poata alimenta pana la Cernavoda.

De asemenea, reprezentantii CNADNR au estimat ca lucrarile vor dura pana la sfarsitul lunii noiembrie 2008, pentru construirea unei benzinarii fiind necesare aproximativ patru luni.

Companiile care au depus pana in data de 22 aprilie (termenul limita) ofertele pentru construirea de benzinarii pe traseul autostrazii Bucuresti-Cernavoda au fost: Rompetrol, Petrom, OMV, MOL si Agip.

Fostul director al CNADNR, Mihai Grecu, a anuntat, la momentul scoaterii la licitatie a terenurilor pentru amplasarea statiilor de alimentare cu carburanti pe Autostrada Soarelui, ca "este vorba despre zece benzinarii, cinci perechi, pe stanga si pe dreapta autostrazii". Prima statie de carburanti va fi plasata la kilometrul 49, iar ultima la kilometrul 139, aproape de Cernavoda, mai arata NewsIn.

Pe tronsonul A2 Bucuresti - Cernavoda, pentru amplasarea statiilor de alimentare cu carburanti au fost luate in considerare ca fiind corespunzatoare spatiilor de servicii urmatoarele locatii: kilometrii 49 plus 000, 66 plus 800 , 88 plus 300, 111 plus 770 si 139 plus 830. Durata de concesionare a terenurilor va fi de 30 de ani, iar valoarea estimativa a redeventei, precum si pozitia definitiva a amplasamentelor vor fi in conformitate cu "Studiul de fundamentare a deciziei de concesionare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.