Business 8 Iulie 2008 14:46
Piata asigurarilor si implicit a brokerajului de asigurari va fi schimbata, urmand a creste ponderea asigurarilor de raspundere si a celor de bunuri, sustine Karina Rosu, CEO Aon Romania, intr-un interviu acordat MoneyBox

In portofoliul companiilor de asigurari, politele incheiate pentru asigurarile de bunuri si de raspundere, au inceput sa capete o pondere din ce in ce mai importanta, iar trendul ascendant al acestora va continua, conform CEO-ului Aon Romania Broker de asigurare–reasigurare. “Cred ca pe aceste segmente va fi evolutia, companiile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de asigurari de raspundere, fie ca e raspundere profesionala sau a producatorului pentru eventuale daune privind produsele lor”, a declarat Rosu.

Cresterea se reflecta atat in numarul companiilor care doresc o asigurare de raspundere cat si in limitele de raspundere pe care le cumpara, “pentru ca avem companii pe care le-am preluat acum cativa ani de zile cu cateva sute de mii de euro limita de raspundere si la care acum ajungem sa plasam polite la nivelul de 10-15 milioane de euro. Deci, e clar ca s-a intamplat ceva pe acest segment. Inca nu au aparut cererii de despagubire, iar companiile nu si-au dat seama ca se poate cere ceva de la ei, dar se va intampla si acest lucru”, a explicat oficialul Aon.

Ca idee, despagubirea in cazul unor evenimente nefericite a inceput din SUA conform principiului daca patesti ceva dai imediat in judecata pe cineva. Aceasta mentalitate a inceput sa vina si in Europa, in special in Marea Britanie pentru ca piata e mai sofisticata si sistemul legislativ este similar cu cel din SUA. Ca urmare: “Acest fapt va schimba putin ponderea intre clasele de asigurari. Se va vedea o crestere pe asigurarile de raspundere si o crestere pentru asigurarile de bunuri, dar mai mult asigurarile pe investitiile in constructii, cele legate de efervescenta real-estate-ului si a infrastructurii” a detaliat Rosu.

In ceea ce priveste brokerajul de asigurare din Romania, ponderea intermedierii a crescut cu 30% din totalul primelor subscrise, ceea ce este mult comparativ cu alte piete din Europa si comparativ cu 2007 in Romania, cand pondera primelor intermediate era de 20% in totalul primelor subscrise.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.