Compania italiana Fiat si bancile creditoare au confirmat conversia in actiuni a unui imprumut in valoare de 3 miliarde de euro (3,9 miliarde de dolari) al carui termen de rambursare expira in luna septembrie. in cadrul unui comunicat comun emis la incheierea unei reuniuni cu reprezentantii bancilor, Fiat si-a reiterat angajamentul de a-si indeplini obiectivele financiare stabilite pentru perioada 2005-2007.

Imprumutul a fost acordat de un grup de banci format din Banca Intesa, Capitalia, Sanpaolo IMI si UniCredito, in timpul crizei traversate de Fiat in 2002. in urma conversiei, bancile creditoare vor deveni proprietare a circa un sfert din producatorul italian de automobile, mai mult decat familia fondatoare Agnelli. Conform termenilor acordului, valoarea actiunilor va fi dubla fata de cotatia lor actuala de pe piata. Conditiile imprumutului stipuleaza ca bancile trebuie sa-l converteasca in actiuni, in septembrie 2005, daca Fiat nu dispune de lichiditati pentru rambursarea acestuia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.