Business 5 Iulie 2008 01:35
Un roman poate „pune deoparte„ pe luna, in medie, 66 de lei, in timp ce o familie poate economisi aproape 200 de lei lunar, iar cei mai multi bani se duc pe alimente si bauturi nealcoolice, reiese din datele Institultului National de Statistica (INS) privind veniturile populatiei in primul trimestru al acestui an
Astfel, potrivit INS, veniturile medii lunare ale unei gospodarii au fost de 1.998 lei, iar cheltuielile au fost de 1.806 lei. In ceea ce priveste veniturile uni persoane, acestea au fost de 685 lei, iar cheltuielile au ajuns la 619 lei, ceea ce inseamna aproximativ 90% din venituri. Salariile au fost cea mai importanta sursa de venituri a romanilor, dar veniturile din agricultura, din proprietate, pensii, indemnizatii de maternitate sau boala au avut si ele un rol important.

Si in primul trimestru din 2008 continua sa fie diferente semnificative intre castigurile celor din mediul urban si rural, astfel ca veniturile de la orase au fost cu 42% mai mari fata de cele obtinute la sate. Spre exemplu, veniturile medii pe gospodarie in mediul urban au urcat la aproximativ la 2.300 lei/luna, in timp ce in mediul rural venitul mediu pe gospodarie a fost de 1.600 lei/luna. Daca la oras principalele surse de venit ale populatiei sunt salalriile, la sate principala sursa de venit ramane productia agricola, din care castigurile banesti a reprezentat doar 4,9% din total.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.