Business 5 Iulie 2008 01:32
Reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii spun ca mediul de afaceri romanesc devine din ce in ce mai favorabil desfasurarii activitatii, insa se tem de efectele inflatiei. Intreprinzatorii considera ca, in 2008, afacerile vor merge mai bine decat anul trecut

Principalele probleme cu care se confrunta sunt fiscalitatea, birocratia si lipsa fortei de munca. Acestea sunt rezultatele studiului Carta Alba a IMM-urilor din Romania, relateaza The Money Channel.

Nivelul inflatiei ii ingrijoreaza cel mai tare pe intreprinzatori. Studiul arata ca acest flagel franeaza dezvoltarea economica a IMM-urilor. "A aparut un element nou fata de anul 2007, cu 85% mai multi intreprinzatori considera ca inflatia le creaza probleme", a declarat presedintele Consiliului IMM-urilor, Ovidiu Nicolescu.

In plus, impozitele foarte mari si birocratia sunt si ele in topul problemelor cu care se confrunta zi de zi intreprinzatorii. Totusi, comparativ cu anul trecut, sunt mai putine IMM-uri care se declara profund afectate de aceste elemente. Printre marile ingrijorari ale patronilor este si lipsa mainii de lucru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.