Business 4 Iulie 2008 04:33
„Evolutia pietei de capital autohtone este influentata de stirile negative care vin de pe pietele externe, si nu de performantele companiilor listate la Bucuresti, care au inregistrat in primul trimestru performante financiare peste asteptari“, a declarat ieri Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB)

„Investitorii sunt captivati de stirile din pietele externe, atrasi de evolutia preturilor si au uitat sa analizeze factorii fundamentali care ar trebui sa determine preturile, adica performanta companiilor in care investesc. In prima jumatate a anului, companiile listate au inregistrat cifre de afaceri in crestere cu pana la 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Le sugeram astfel investitorilor sa acorde atentie evolutiei performantelor, in primul rand“, a declarat Farmache, cu ocazia Forumului Bursier organizat de BVB in colaborare cu Finmedia.

„Curentul emo (aluzie la cultura la care adera multi tineri azi, bazata pe emotivitate si sensibilitate - n.r.) este din ce in ce mai puternic pe Bursa“, a declarat si Gratiela Iordache, membru al Comisiei pentru buget, finante, banci a Camerei Deputatilor. Aceasta a adaugat ca, in Romania, statul nu face nimic pentru a-i educa pe investitori si ca institutia acestuia care vegheaza piata de capital - Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare - are comisioane prea mari, ce fac din piata de capital autohtona una scumpa. „BVB si-a redus comisioanele, brokerii la fel, numai CNVM le mentine la nivelul maxim, ceea ce e inadmisibil“, a adaugat Iordache.

Stere Farmache a mentionat faptul ca perioada dificila prin care trece Bursa romaneasca este agravata de faptul ca cele mai mari sume sunt rulate de investitorii straini.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.